Friss

A PETA az állatok ellen?

Exkluzív: 2009-ben rekordot döntött a PETA által megölt állatok száma (angol)

CSAK 1 a 300-ból! Nyilvános adatok szerint a PETA ennyi állatnak talál új otthont (angol)

A PETA örökbeadás helyett elaltatja a hozzá kerülő egészséges állatok tömkelegét

Lassan lelepleződnek a PETA által elkövetett bűnök

Az állatbarátok világszerte megismerhették annak az évtizedes gyakorlatnak a bizonyítékát, ami alátámasztja azt, hogy a PETA norfolki, virginiai központjaiban több ezer ártatlan állatot öltek meg. 1998 óta 23.640 állatot altattak el ezeken a PETA tulajdonában levő központokban.
Örökbefogadható kutyákat, macskákat, kutya- és macskakölyköket gyilkoltak le, ahelyett, hogy gazdit találtak volna nekik.


A PETA 2009-es adatai alapján, amit ők maguk nyújtottak be a Virginia állambeli Kereskedelmi és Mezőgazdasági Minisztériumnak azt mutatja, hogy az örökbeadható állataik 97(!!)%-át elaltatták abban az évben. 2009-ben mindössze 8(!!!) állatnak találtak új otthont.

CSAK NYOLC ÁLLATNAK!

Vajon miért áll érdekében egy, az állatok jogaiért küzdő szervezetnek, hogy titokban elpusztítsa a hozzá kerülő állatokat?? A PETA természetesen nem válaszolt erre a kérdésre, de valószínűleg költségmegtakarítás állhat emögött a hipokrita cselekedet mögött, amelyet nagyon nehéz egy egyszerű, állatbarát embernek megérteni.
Megölni az örökbefogadható állatokat - és mélyhűtőben tárolni kis testüket a hamvasztásig - sokkal kevesebb pénzt és erőfeszítést igényel, mintha ellátnák őket a gazdira találásukig.

A PETA-nak a 2000-es évek végén 33 millió dolláros éves költségvetése volt, de ahelyett, hogy ezt a pénzt az állatokra, valamint az ő ellátásukra költötték volna, a szervezet inkább a médiára pazarolta pénzét, amelyben úton-útfélen hirdették, hogy senki se egyen húst, igyon tejet, horgásszon, vadásszon, hordjon bőrholmit és ne vegyen olyan gyógyszert, amit patkányokon kísérleteztek ki, mert az nem etikus.
Tehát: a PETA vezetői inkább áldoznak milliókat a hirdetésekre és ölnek meg naponta legalább 6 kisállatot, mint hogy új gazdit keressenek számukra.
Ez vajon etikus? A PETA számára minden bizonnyal.

Nyugaton a helyzet változatlan


A 2019-es adatok szerint a helyzet nem változott. A PETA 1,593 kutyát, macskát és egyéb kisállatot ölt meg tavaly egyedül Virginiában, Norfolkban, méghozzá 66%-os halálozási aránnyal.
2,380 kisállat került hozzájuk, ebből mindösszesen 32-t sikerült örökbeadniuk!! (A többi több száz állat más menhelyekre került át.)
1998 óta a PETA több mint 40,000 kutyát, macskát és más állatot gyilkolt le CSAK VIRGINIÁBAN!!!

Ha ezeket az adatokat és a náluk sokkal hatékonyabban működő menhelyekét hasonlítjuk össze, hivatalos adatok alapján a magánkézben levő menhelyek Virginiában csak 5%-os altatási aránnyal, és 73%-os örökbefogadási aránnyal tudnak működni. A PETA hogyhogy nem?
Virginiában a PETA felelős kizárólag a kutyák és macskák 72%-nak (!!!) leölésében, ha az összes, civil tulajdonban levő menhely adatait nézzük.
ITT találhatóak a PETA által megadott számok.

Történtek emellett hajmeresztő esetek is, a PETA főszereplésével. 2014-ben például elraboltak egy csivavát a gazdája tulajdonában levő telekről. Szerencsétlen kutyust MÉG AZNAP elaltatták, miután a gazdája beperelte őket, majd 50.000 dolláros kártérítést kapott, de csak azért, hogy a PETA megússza az ennél sokkal nagyobb kártérítéssel kecsegtető bírósági tárgyalást.

2005-ben SAJÁT alkalmazottjaik néztek szembe az igazságszolgáltatással, mégpedig 31 rendbeli kutyagyilkosság és a tetemek kukába rejtése volt az általuk elkövetett bűn.
Még több információ a PETA állatgyilkolászási gyakorlatáról ITT.

Az állatbarátoknak tehát már világszerte rendelkezésére áll egy évtizednyi bizonyíték arról, hogy a PETA védtelen állatok ezreit teszi el láb alól a Norfolki, Virginia állambeli központjaiban.



Források (angol):
Celebrity PETA Supporters Have Blood on Their Hands
All About the PETA Trial
PETA's Dirty Secret
PETA's Lame Response

PETA bírósági tárgyalások (angol):
»  CCF op-ed in the Virginian-Pilot (Norfolk, VA)
»  The Sunday Standard-Times (New Bedford, MA)
»  The Virginian-Pilot (Norfolk, VA)
»  The Daily Trojan (University of Southern
California)
»  The News & Observer (Raleigh, NC)
»  The Sunday Telegraph (London, UK)
»  The New York Post
»  Court TV
Watchdog Group: PETA’s Shower Protest is All Wet